Turzovské leto vrcholí rekordmi a 41. Beskydskými slávnosťami

19.08.2012 Čadca

Turzovka 18. augusta (TASR) – Dvojmesačná pestrá paleta podujatí tohtoročného Turzovského leta vrcholí počas tohto víkendu tradičnými akciami. Dnes sa kysucká Turzovka premenila v rámci 41. ročníka Beskydských slávností už dvanásty raz na slovenské centrum pokusov o netradičné rekordy.

"Smelo môžem hodnotiť, že všetky plánované podujatia a treba pripomenúť, že ich bolo počas letných prázdnin ozaj veľa, sa vydarili a odohrávali vo vynikajúcej atmosfére. Tá je najlepším dôkazom, že obyvatelia i návštevníci nášho mesta si už privykli na rôzne spoločenské akcie, festivaly a už sa nevedia dočkať, čo im pripravíme nabudúce," uviedol pre TASR viceprimátor Kamil Kobolka.

Zároveň prezradil recept na organizovanie toľkých podujatí neveľkou mestskou samosprávou. "Turzovka žije kultúrou aj vďaka tomu, že dlhodobo zodpovedné hospodárenie nám umožňuje aj v týchto neľahkých časoch hospodárskej krízy robiť pre ľudí také množstvo podujatí. Samozrejme, naplniť osem víkendov by sme nedokázali bez výdatnej pomoci podporovateľov," skonštatoval Kobolka s tým, že už spriadajú program budúcoročného Turzovského leta.

Zakladateľ a komisár Knihy slovenských rekordov Igor Svítok vyzdvihol úlohu Turzovky ako hlavného mesta slovenských rekordov. "Za dvanásť ročníkov sa do najrozmanitejších rekordných pokusov zapojilo už viac ako 15.000 ľudí. Pre lepšiu ilustráciu to predstavuje dvojnásobný počet obyvateľov tohto kultúre a rekordom nesmierne žičlivého mestečka," dodal Svítok.
 

Vyberte región